Heretter trenger jeg ingen

Etter å ha forårsaket sine barns død, flykter Maja til et hemmelig skjulested i det barske fjellområdet Stølsheimen på Vestlandet. Her må hun klare seg alene, milevis fra sivilisasjonen, med sorgen og smerten som eneste følgesvenner. Kampen for tilværelsen klarer ikke å overskygge tankene om grusomhetene hun har forårsaket. Sakte, men sikkert avdekkes sannheter og løgner, helt til hun står igjen med vissheten om at ingenting var slik hun trodde.

Handlingen i denne romanen strekker seg over flere tiår, fra slutten av andre verdenskrig og frem til i dag. Vi følger Majas ensomme liv. Men også bestefaren, den tidligere Bjørn West-soldaten, spiller en stor rolle i dramaet som utspiller seg. Lag for lag fjernes illusjoner og hemmeligheter frem til den sjokkerende avslutningen.  

kr 200,00 kr 229,00

Anbefalinger

En spennende bok! Beskrivelsene av personer, opplevelser og natur er svært troverdig. Jeg vil anbefale boken på det varmeste. Av to grunner. Hvordan krigens opplevelser tar bo i deg resten av livet, men at livet likevel kan bli godt, og fordi vold i nære relasjoner må ha sterkere fokus. Denne fortellingen kan gi håp til andre.

Tove Kayser

Gripende fortelling, flettet sammen med en viktig bit krigshistorie. En lettlest bok med en god historie. Anbefales! 

Mari Karin Lesund

Eg synest det er ein god "drive" i boka, som gjer at eg får lyst til å lesa heile i ein jafs. For oss som er kjent i distriktet, er det gøy at handlinga føregår her. Då ser ein for seg stadane og situasjonane. Det er også artig at det er fletta inn litt Bjørn West-historie. Verd å lesa.

Anne-Lise Nordpoll

Dette var ein fornøyelse. Fin kombinasjon av lokal historie, spenning og kjærleik. Vanskeleg å leggja frå seg. 

Gunn Berit Wiik