Foto: Silje Holte/KK
Foto: Silje Holte/KK

Indieforfatter


Fjellgeita Forlag AS eies og drives av indieforfatter Lise Kristine Viken. Forlaget ble dannet på grunn av boken, Pacific Crest Trail - 150 dager på fottur i USA. Navnet Fjellgeita falt naturlig og er en beskrivelse som passer bra til innehaveren.

"Det er snart ett år siden jeg kom hjem fra USA. Ønsket om å dele mine opplevelser slik at andre kan bli motivert, er stort. Det finnes ikke noen norsk bok om Pacific Crest Trail. Jeg sendte noen forespørsler til de største forlagene. Men det er ikke lett å komme gjennom nåløyet som ukjent eventyrer/forfatter.

En tanke formet seg, hva om jeg gir ut boken selv? Blir indieforfatter? Det er blitt ganske vanlig, og det er mange gode aktører som tilbyr hjelp til både redigering og markedsføring. Men hvordan skal jeg finansiere en utgivelse?

Svaret kom til meg i form av ordet "crowdfunding" da jeg googlet, "hvordan gi ut bok selv". Et relativt nytt konsept i Norge som kan oversettes til folkefinansiering. Kort fortalt går det ut på at jeg lanserer mitt prosjekt og forhåndsselger bøker. På denne måten kan jeg samle inn penger til trykking, redigering, markedsføring og det praktiske ved å utgi en bok.

I skrivende stund er førsteutkast ferdig. Nå må den gjennom flere runder med korrekturlesing og språkvask. Alle som har bidratt og støttet prosjektet ved å forhåndsbestille boken, har fått den til redusert pris. På den måten ønsker jeg å vise min takknemlighet til alle som har hjulpet meg å realisere bokdrømmen."

Hjelmås, 29. juli 2018

Lise Kristine Viken